Zadnja istraživanja - što više grlite vašu djecu to će ona biti pametnija

Nova istraživanja, grlite vaše bebe činite ih pametnijom
Zadnja istraživanja su pokazala da što više grlite vašu djecu to će ona biti pametnija

Unification Family Therapy

Ako ste tip roditelja koji uživa grliti svoju djecu, pomažete oboma ,djetetu da na najbolji način razvija svoje srce, a u isto vrijeme i vi razvijate svoje roditeljsko srce.

Prema najnovijim istraživanjima , grljenje tijekom dječeg razvoja je daleko važnije nego što smo mislili. Što više grlite dijete, mozak brže i više raste, navodi se u nedavnoj studiji iz Nacionalne dječje bolnice u Ohio.

U bivšim komunističkim zemljama je uobičajno mišljenje da ako se previše grli dijete ono će postati razmaženo. Ovo je rezultat 40 godina materijalističke ideologije, opovrgavajući ljudski duh. Nemojte ostavljati bebu da plače, ne grliti je jer su vam tako doktori rekli. Stavljati bebu u odvojenu sobu i ne dolaziti na svaki njezin plač. To je zaista nehumano.

Istraživanja su uključivala 125 beba , nedonošća i dojenčadi. Pratili su kako reagiraju da fizički dodir. Bebe koje su više bile u dodiru sa roditeljima pokazivale su više reakcija u mozgu. Otkrili su da dodir od najranijih dana utječe na somatni živčani sustav koji je povezan s kognitivnim, percepcijama i socijalnom razvoju djeteta. U drugom istraživanju, otkrili su da dodir i zagrljaj imaju smirujući i ljekoviti efekat.

Dodir kože na kožu poboljšava zbližavanje djeteta i roditelja

Prema istraživanju Dr.Nathalie Maitre, nešto jednostavno kao dodir ili ljuljanje bebe u vašim rukama uvelike utječe na njihov razvoj. A da ne govorimo kakav veliki utjecaj ima na duhovni razvoj.

„Važno je da bebe koje su se ranije rodile ( nedonošćad) dobiju pozitivan i nježan dodir sa roditeljima, njihov će mozak reagirati na nježan dodir na način sličan onome kao kod beba koje su iskusila cijelu trudnoću u majčinoj utrobi.“ Maitre

U osnovi, ljubav je od vitalne važnosti za razvoj mozga. Tako da grlite svoju djecu koliko god možete. U listopadu 2015. Američka akademija za pedijatriju ( AAP), neantologistica Natalia Isaza Brando sa dječeg nacionalnog zdrastvenog sustava u Washingtonu, rekla je:

"Znamo da postoje fiziološke koristi kod novorođenčadi kada se drže u naručju, poput stabilizacija pulsa,  stabilnog disanja, dobivaju na težini, smanjuje se plač bebe, veći je uspjeh kod dojenja, i ranije se puštaju iz bolnice.  
Sada imamo još više dokaza da dodir kože može smanjiti stres kod roditelja, poboljšati emocionalno i fizičko zdravlje.  Ovo je jako jednostavna tehnika od koje i roditelji i dijete imaju velike koristi."

Kao roditelji trudimo se svojoj djeci dati najbolji mogući početak za život – kako tijelo tako i um. Naša djeca su duhovna bića i zaslužuju biti u okolini okruženi ljubavi. Pobrinite se da odrastaju uvijek u okruženju ljubavi i harmonije



Prednosti dojenja i grljenja dijeteta

U najranijem stadiju djetetovog razvoja, dok se prilagođava na vanjski svijet, intimnost dojenja pomaže djetetu kako da se nosi sa stresom i da upravlja svojim novim životom. U svakom slučaju dojenje pomaže djetetu razvijati osjećaj povezanosti, ljubav i naklonost prirodnom zbližavanju.

U nekim istraživanjima , utvrđeno je kako su djeca koja ih je majka dojila bila su općenito samopouzdanija tijekom razvoja. Neka izvješća sugeriraju da dugoročno dojenje djece, dijete ima manje izglede da razvije, nauči ili ima psiholoških problema.

Nikada ne ignorirajte uplakano dijete

Ignoriranje negativno utječe na razvoj djeteta, što može dovesti do ozbiljnijih problema. Stres i nesigurnost će pojačati agresiju, impulzivno ponašanje i nasilje kasnije u životu. Ignoriranje uplakanih beba, slabi im imunosni sustav što ih čini osjetljivijim na niz ozbiljnijih bolesti. Bebe koje su bile ignorirane nisu uspjele razviti zdrave društvene vještine te su imale poteškoća u kontroliranju svojih emocija.

Dulje odvajanje od majke vodi do hormonalnih promjena, rezultira stresom i drugim problemima u odrasloj dobi. Plakanje je njihov način komuniciranja i trebao bi primitu odgovarajući i pozitivan odgovor. Postoje brojni načini smirivanja uplakanih beba; dojenjem, njemu poznatim glasom, kontakt dodira.


Creating Secure Infant Attachment



Pogledajte i ovo:

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts